Bez poigravanja, meki uvez

55,00 kn

Dostupnost: Na skladištu

55,00 kn
Opis

Opis

Bez poigravanja
Kako izgraditi odnos koji počiva na vjernosti i zadovoljstvu

Na tržištu postoje mnoge knjige o varanju i nevjeri. Većina njih pruža savjete kako proraditi takve traumatične životne događaje kada se već dogode. Međutim, ova knjiga nudi drugačiji pristup. Ona pruža praktičnu pomoć kako da svoj odnos dugoročno održite netaknutim i zdravim. Pomaže vam da osvijestite „skrivene“ igrice i pravila – nesvjesnu dinamiku braka – smanjujući tako vašu ranjivost. Daje vam snagu da spriječite nevjeru u nastajanju – prije nego što se uopće pojavi u vašem umu. Ona će vas dovesti do stanja u kojemu varanje vašega partnera uopće neće biti opcija. Utemeljena na petnaestogodišnjoj terapeutskoj praksi i istraživanjima potkrijepljenima snažnim dokazima, ova knjiga pomoći će vam da zaštitite granice svoga braka, stvorite ozračje intimnosti i povjerenja te proradite bolne životne događaje iz prošlosti koji bi mogli utjecati na sadašnjost. Obogaćena stvarnim životnim iskustvima, ova knjiga bit će vaš sigurni „rukohvat“ za svakodnevni život.

Gábor Mihalec je uspješan licencirani terapeut za parove i obitelji iz Mađarske. Tijekom svoga rada s parovima dobio je duboke uvide u dinamiku braka u svim njegovim različitim životnim fazama. Uvjeren je da ako poznajemo nesvjesne obrasce koji upravljaju odnosom, imamo dobre šanse da ga promijenimo na bolje. Njegov je cilj pomoći parovima da to postignu pomoću isprobanih tehnika i praktične primjene onoga najboljeg što suvremena istraživanja mogu ponuditi. Uz vlastita istraživanja i iskustvo, za pisanje ove neprocjenjive knjige koristio se savjetima najboljih stručnjaka na tom području. Uz svoju praksu, Gábor također održava seminare u Mađarskoj, Europi i drugdje. Ima doktorat iz pastoralne psihologije, a sa svojom suprugom, Dorom, dvoje djece – Viktora i Bogija.

Autor Gabor Mihalec
Godina 2019
Uvez Meki
Broj stranica 200
Format 14x20,5
ISBN 9789531833226
Recenzije

U ovom priručniku za održavanje braka temeljena na vjernosti i zadovoljstvu pastor i bračni terapeut iz Mađarske, Gabor Mihalec, na samom početku poziva nas da temi bračne nevjere priđemo s poniznošću, svjesni da nitko, što se toga dijela našega života tiče, nije nedodirljiv. Vrlo pristupačnim i jednostavnim jezikom autor već u prvom poglavlju definira nevjeru s namjerom da ostatak toga udžbenika za brak posluži u svrhu prevencije, odnosno da do nevjere uopće ne dođe.

Po tome se ova knjiga razlikuje od ostalih.

Autor je u njoj zapisao samo neka od svojih iskustava i istraživanja u dugogodišnjem radu s preko dvjesto bračnih parova. Uz svoja osobna iskustva i iskustva parova u svojoj ordinaciji, Mihalec koristi  i preporuča znanstvene radove, istraživanja i statistike renomiranih znanstvenika na tom području iz cijeloga svijeta.  

Knjiga se sastoji od deset poglavlja kojima prethodi osobno iskustvo autora, a završava epilogom.

Čitajući poglavlje po poglavlje, supružnici mogu prepoznati u kojoj vrsti braka žive, definirati svoj odnos te otkrivati i vježbati putem ponuđenih pitanja i zadataka na kraju svakog poglavlja kako definirati i čuvati granice svoga odnosa. Isto tako, savjetuje kako dati 100% od sebe za dobrobit bračnog odnosa te kako stvoriti atmosferu povjerenja i intimnosti u braku, sve uz primjere životnih situacija koje nisu iznimka, nego su, dapače, vrlo bliske svima nama. Vrlo realno, a opet s  poštovanjem, svjestan težine situacije, obraća se onima koji prolaze ili su prošli  kroz bilo koji oblik nevjere te su u fazi borbe za opstanak braka. Vrlo je korisno poglavlje kako se odnositi prema onome što smo u brak donijeli iz svoje obiteljske ili osobne prošlosti. Ne bi nas trebalo iznenaditi ni poglavlje o ovisničkim ponašanjima, posebno seksualnom, koje autor naziva „parazitima“ braka i koja su raširenija nego što slutimo.

Kada autor u naslovu poglavlja kaže „Razgovarajte!“ mogli bismo pomisliti: Pa to nije ništa novo… Ali oduševljava konkretnost i preciznost ponuđenih savjeta kako to učiniti. Autorova rečenica na kraju svakoga poglavlja: „Riječi će imati pravi učinak samo ako su izgovorene ili zapisane!“ ovdje ima posebni značaj.

Knjiga završava toplo, osobnim tonom, epilogom koji ostaje izazov svima koji će posegnuti za tom knjigom, što toplo preporučamo.

 

Napisala: Jolanda Werner

Ocjene

Ocjene kupaca

Ocjena "Bez poigravanja, meki uvez"

Napišite ocjenu

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.