Iziđe sijač

10,00 kn

Dostupnost: Na skladištu

10,00 kn
Opis

Opis

Učite od najvećeg Učitelja!

Svima koji su barem malo upoznati s Kristovom službom na ovoj Zemlji dobro je poznato da je najvrjednije i najdragocjenije pouke iznosio u usporedbama. Na taj način, učinivši im poruku bližom uspoređujući je s nečim iz njihova svakodnevnog života, slušatelji su je mogli mnogo bolje pohraniti u srce i um. Knjižica Iziđe sijač utemeljena je upravo na jednoj od Kristovih najpoznatijih usporedbi, zapisanoj u čak trima Evanđeljima.

„Usporedbom o sijaču Krist je oslikao nebesko kraljevstvo i djelo koje veliki Sijač obavlja za svoj narod. Kao i sijač u polju, Isus je došao posijati nebesko zrnje istine. I samo Njegovo poučavanje uz pomoć usporedbi bilo je sjeme kojim su sijane najdragocjenije istine Njegove milosti. Zbog svoje jednostavnosti, usporedba o sijaču nije bila dovoljno cijenjena. Od prirodnog sjemena koje se baca u zemlju Krist je želio naše misli usmjeriti prema sjemenu Evanđelja koje, kad se posije, navodi ljude da se vrate Bogu i da Mu postanu vjerni. Ovu usporedbu o malom sjemenu ispričao je sâm Vladar Neba, a isti zakoni koji upravljaju sijanjem zemaljskog sjemena upravljaju i sijanjem sjemena istine.“ (Iz knjige Iziđe sijač)

U mnogim svojim tekstovima Ellen G. White naglašavala je važnost rada za nebesko kraljevstvo. Svaki istinski kršćanin shvaća ozbiljnost ovoga posla i prionut će sijanju nebeskoga sjemena najbolje što može. Neka vam ova vrijedna knjižica pruži pomoć i smjernice u tom važnom zadatku koji je Krist povjerio svim svojim sljedbenicima! 

Veliki Učitelj iznosio je svoje dragocjene pouke na tako jednostavan način da ih je mogao razumjeti baš svatko. Stoga je ova knjižica namijenjena baš svima – svi će razumjeti uzvišene pouke izrečene jednostavnim, svakodnevnim jezikom!

 

Autor Ellen G. White
Godina 2019
Uvez Meki
Broj stranica 96
Format 10x14,5
ISBN 9789531832045
Recenzije
Ocjene

Ocjene kupaca

Ocjena "Iziđe sijač"

Napišite ocjenu

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.