Izjava o privatnosti

Kakve podatke skupljamo? 

Izdavačka kuća Znaci vremena za potrebe poslovanja skuplja sljedeće osobne podatke: ime i prezime, adresu i mjesto prebivališta, adresu elektronske pošte, kontakt telefonski broj, lozinku u šifriranom obliku te ostale podatke koje korisnik unese u obrasce na web-mjestu www.znaci-vremena.com. Izdavačka kuća Znaci vremena ne odgovara za točnost podataka koje korisnik unese. 

Radi osiguranja sigurnosti i dokazivosti skupljaju se i IP adrese s kojih korisnici pristupaju web-mjestu. Pojedinom korisniku se u početku posjeta dodijeli kolačić sesije za identifikaciju i praćenje potrošačke košarice. Izdavačka kuća Znaci vremena može na korisnikovo računalo spremiti i druge kolačiće, kao što su identifikacijski broj korisnika u šifriranom obliku (za prepoznavanje korisnika prilikom sljedećeg posjeta) i kolačiće sistema Google Analytics (analiza posjeta web-stranici). 

Kolačići sesije se u memoriju servera pohranjuju samo za vrijeme trajanja posjeta i brišu se nakon jednog sata neaktivnosti, dok su trajni kolačići pohranjeni na računalu korisnika 2 godine, nakon toga postanu neaktivni. 

 

Način i namjena obrade osobnih podataka 

Korištenjem web-mjesta www.znaci-vremena.com korisnik se slaže s trenutno važećim pravilima i općim uvjetima, objavljenima na tom mrežnom mjestu. Na tom mjestu korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta i pravila te vezano s tim način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka. 

Izdavačka kuća Znaci vremena kao operater podataka može ih u anonimiziranom obliku koristiti u cilju statističkih analiza. Podatke o korisnicima Izdavačka kuća Znaci vremena ni u kom slučaju neće predati neovlaštenim osobama. 

 

Prijava na newsletter

Korisnici se mogu prijaviti na newsletter, kojim ih Izdavačka kuća Znaci vremena do opoziva obavještava o novostima u ponudi na web-u i ostalim prodajnim mjestima, o marketinškim aktivnostima i drugim promocijama. Prijavom na newsletter korisnik se upisuje na popis primatelja newslettera, koji je istodobno i baza korisnika pogodnosti koje Izdavačka kuća Znaci vremena nudi svojim korisnicima (popusti za vjernost, nagradna igra…). Za prijavu na newsletter Izdavačka kuća Znaci vremena prikuplja sljedeće podatke: e-adresu, IP, a u slučaju da se korisnik prijavi kao registrirani član i ime i prezime, adresu, telefon i datum rođenja. 

Nakon poslanog obrasca s e-adresom, korisnik će na navedenu adresu primiti poruku potvrde – potvrđivanjem toga do opoziva je prijavljen na newsletter Izdavačke kuće Znaci vremena (tzv. opt-in odobrenje). Bilo kada može pismeno ili klikom na gumb Odjava u newsletteru zatražiti da operater osobnih podataka trajno ili privremeno prestane koristiti njegove osobne podatke u cilju izravnog marketinga. Zahtjevu će biti udovoljeno u 15 dana od dana primitka zahtjeva, kako propisuje zakon. Korisnik može zatražiti i prijenos podataka ili upoznavanje s njima. Operater Izdavačka kuća Znaci vremena obvezuje se da će podatke brižno čuvati sukladno sa zakonima koji uređuju čuvanje osobnih podataka. 

Newsletter Izdavačka kuća Znaci vremena šalje preko web aplikacije MailChimp. 

 

Sudjelovanje u nagradnim igrama

Obradu podataka prikupljenih sudjelovanjem u nagradnim igrama reguliraju pravilnici o nagradnim igrama. 

 

Registracija korisnika

U web-trgovinu www.znaci-vremena.com pojedinac se može prijaviti kao registrirani korisnik. Sadržaj web-trgovine dostupan je i anonimnim neregistriranim korisnicima (gostima). Registrirani korisnici u postupku registracije prosljeđuju zahtijevane podatke. Svaki registrirani korisnik dobije svoje korisničko ime i lozinku, koja je tajna. Korisnik je dužan jamčiti da će svojim korisničkim imenom i lozinkom upravljati isključivo on sam, odnosno osoba koju je on ovlastio. Svaki korisnik osobno odgovara za sadržaj koji upisuje na www.znaci-vremena.com. Konačni kupac u web-trgovini www.znaci-vremena.com isključivo je onaj registrirani korisnik, odn. neregistrirani korisnik (gost) koji kupuje robu za vlastite potrebe ili neprofitnu djelatnost. Na web-stranicama www.znaci-vremena.com kupac je isključivo fizička osoba. 

U slučaju da se korisnik registrira, Izdavačka kuća Znaci vremena upisane će podatke do opoziva koristiti za obradu korisnikove narudžbe, pripremanje još relevantnijih ponuda te za marketinške analize koje će pomoći poboljšati prodajni proces. Podaci se mogu koristiti i za ponovni marketing. Izdavačka kuća Znaci vremena podatke čuva do opoziva ili odjave sukladno hrvatskom zakonodavstvu. Korisnik se može bilo kada pismeno odjaviti mailom poslanim na info@znaci-vremena.com ili klikom na gumb Brisanje računa. U slučaju da korisnik želi izbrisati korisnički račun, e-obavijest mora sadržavati sljedeće podatke: naslov poruke treba biti Ukidanje korisničkog računa; u sadržaju narudžbe mora biti navedeno ime i prezime korisnika, adresa i elektronska adresa na koju se korisnik registrirao; poruka mora biti poslana s elektronske adrese s koje se korisnik prijavio kao registrirani član. 

 

Kupnja kao gost

U slučaju da korisnik narudžbu proslijedi kao gost, Izdavačka kuća Znaci vremena upisane će podatke koristiti za obradu predane narudžbe. Izdavačka kuća Znaci vremena kao porezni obveznik mora u skladu sa 86. članom ZDDV jamčiti čuvanje računa koji se odnose na isporuku robe ili usluga na teritoriju Hrvatske najmanje 10 godina nakon isteka godine na koju se računi odnose – a time se čuvaju i podaci koji su na računu.

 

Kontaktni obrasci i posredovanje e-poruka 

Korisnik može specifična pitanja Izdavačkoj kući Znaci vremena postaviti i posredstvom kontaktnih obrazaca ili e-adresa objavljenih na web-stranici i na taj način operateru povjeriti navedene podatke. Oni će se koristiti za rješavanje korisnikovih pitanja. E-adrese navedene na web-stranici nisu osobne, nego poslovne e-adrese. Dakle, nisu vezane uz jednu fizičku osobu nego podatke posredovane na taj način mogu obrađivati različite osobe – u cilju brzog i učinkovitog rješavanja korisnikova pitanja. Slanjem e-poruke putem web-obrasca ili na adrese navedene na tom web-mjestu, korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja web-mjesta www.znaci-vremena.com.

 

Prava korisnika 

Korisnik bilo kada može zamoliti za upoznavanje s osobnim podacima koje operater obrađuje, njihovo ograničavanje, brisanje, ispravljanje ili prijenos podataka. Bilo kakva pitanja u vezi čuvanja osobnih podataka na web-stranici www.znaci-vremena.com može adresirati i na elektronsku adresu info@znaci-vremena.com.

 

Kako osiguravamo sigurnost podataka 

Podaci koje korisnik posreduje preko obrazaca na stranicama www.znaci-vremena.com ili nekako drugačije (e-porukom, telefonom i dr.), povjerljivi su i obrađuju se u skladu s važećim hrvatskim zakonodavstvom. Osobne će podatke Izdavačka kuća Znaci vremena čuvati te će sprječavati njihovu zloupotrebu. Osobni će se podaci koristiti samo za namjene za koje je korisnik dao svoju suglasnost. Pristup osobnim podacima imaju samo osobe koje je Izdavačka kuća Znaci vremena korisničkim imenom i lozinkom za to ovlastila (zaposleni, ugovoreni partneri). Za čuvanje osobnih podataka odgovoran je i sam korisnik, koji se mora pobrinuti za čuvanje svojega korisničkog imena i lozinke. 

Izdavačka kuća Znaci vremena za prijenos svih osobnih podataka korisnika koristi tehnologiju SSL, koja vodi računa o kodiranju svih informacija poslanih narudžbom. Podaci o platežnoj kartici, koje korisnik unese u slučaju takvog načina plaćanja, u kodiranom se obliku prenose iz korisnikova računala neposredno u autorizacijski server banke. 

 

Posredovanje podataka ovlaštenim partnerima 

Podaci koje korisnik povjeri operateru povjerljivi su. Izdavačka kuća Znaci vremena ne posreduje ih neovlaštenim trećim osobama. Osobne podatke može posredovati povjerenja vrijednim partnerima ili po zakonskoj dužnosti, sukladno s važećim Zakonom o zaštiti osobnih podataka. Podaci mogu biti posredovani: 

  • društvima za obradu podataka i informacijske usluge koja osiguravaju neometan rad web-stranice i njezina poboljšanja (gostovanje na serveru, marketing e-poštom…)
  • tvrtkama koja osiguravaju neometan proces kupnje (Paypal, dostavne službe itd.), no samo u mjeri koja je nužna za uspješnu isporuku narudžbe 
  • ovlaštenim ustanovama ako tako nalaže zakon (sud itd.). 

Svi partneri koji imaju pristup osobnim podacima obavezani su brižno postupati s njima u skladu s europskim zakonodavstvom. 

 

Odobrenje 

Korištenjem web-stranice www.znaci-vremena.com korisnik se slaže s općim uvjetima korištenja objavljenima na toj web-stranici. Na toj web-stranici korisnik može redovito pratiti eventualne promjene općih uvjeta te posljedično način i namjenu obrade prikupljenih osobnih podataka.

 

Povezanost s društvenim mrežama

Klikom na ikonu pojedine društvene mreže (Facebook, Instagram), koja se nalazi na web-stranici www.znaci-vremena.com, korisnik može jednostavno pristupiti profilima Izdavačke kuće Znaci vremena na društvenim mrežama i objavama drugih profila na društvenim mrežama sadržaja povezanog s Izdavačkom kućom Znaci vremena. Klik na te gumbe-ikone društvenoj mreži omogućuje da korisniku brzo ponudi relevantne informacije, a s obzirom na korisnikovu web-aktivnost. 

 

Operater osobnih podataka je: Izdavačka kuća Znaci vremena, Prilaz Gjure Deželića 77, 10000 Zagreb, Hrvatska.

 

Eventualna pitanja o privatnosti i obradi osobnih podataka možete poslati na info@znaci-vremena.com.