Kroz pješčanu oluju i prašinu

30,00 kn

Dostupnost: Na skladištu

30,00 kn
Opis

Opis

Knjiga Kroz pješčanu oluju i prašinu je retrospektiva našeg misionarskog rada i života u Sudanu i na Bliskom istoku. Ona obiluje mnoštvom informacija o kulturama i narodima koji tamo žive. Knjiga također govori o tome kako smo i zašto tamo otišli, što smo i kako radili u tim zemljama, s kakvim izazovima i opasnostima smo se susretali i kako smo sve to izdržali iako se za to nismo mogli unaprijed pripremiti.

U njoj ćete, kao kroz prozor zaviriti u sam život misionara i izbliza doživjeti njihove borbe, izazove, tuge i radosti. Nadalje, u knjizi ćete naći mnoga iskustva koja smo doživjeli ili kojima smo svjedočili i iz kojih smo svakodnevno učili.

Ima nekoliko razloga zašto smo odlučili napisati ovu knjigu. Prvi je taj što smo željeli iz prve ruke, kroz naše osobno iskustvo, prenijeti čitateljima svu kompleksnost ali i važnost misionarskog poziva u nadi da će se neki od čitatelja, u svojim mislima ponekad sjetiti i pomoliti za misionare koji žive i rade u vrlo teškim a nerijetko i po život opasnim okolnostima. Oni su ostavili iza sebe svoje obitelji, prijatelje i domove da bi služili onima koji im to nikad neće moći vratiti.

Drugi razlog za pisanje ove knjige bila je želja da ohrabrimo i potaknemo čitatelje da i sami odluče biti „misionari“ u svojoj sredini gdje žive, a s istim ciljem, da služe potrebitima i da svima oko sebe šire vijest nade i spasenja. Nadamo se da će možda neki mlađi čitatelji biti potaknuti da i sami pođu u neke druge kulture i udaljene krajeve svijeta s istim ciljem.

Treći razlog pisanja je želja da iz osobnog života u Misiji pokažemo i posvjedočimo kako nas je Bog čudesno vodio na tom neobičnom, često „olujnom i prašnjavom“ putu u kojem smo naučili živjeti svaki dan s povjerenjem u Božje vodstvo.

I četvrti razlog za pisanje ove knjige je da se ne zaboravi, da bude zapisano svjedočanstvo Božje brige, zaštite i vodstva tijekom 7,5 godina našeg misionarskog rada, a možda nekome posluži i kao inspiracija.

Želja nam je da vas ova knjiga ohrabri i pomogne u postavljanju ispravnih prioriteta u životu, da cijenite ono što imate i budete zadovoljni. Samo zahvalni i zadovoljni mogu biti sretni ljudi.

Nabavite ovu posebnu knjigu i putujte s nama Kroz pješčanu oluju i prašinu po Africi i Bliskom istoku i doživite duh Misije iz prve ruke.

Nadica i Miroslav Đidara

P.S. Hvala donatorima koji su svojim dragovoljnim prilozima omogućili da cijena knjige bude pristupačna svakome

Autor Nadica i Miroslav Đidara
Godina 2022
Uvez Meki
Broj stranica 352
Format 14x20,5
ISBN 9789531833554
Recenzije
Ocjene

Ocjene kupaca

Ocjena "Kroz pješčanu oluju i prašinu"

Napišite ocjenu

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.