Ne Heil Hitler, meki uvez

8,00 €(60,28 kn)

Dostupnost: Na skladištu

8,00 €(60,28 kn)
Opis

Opis

Kada je 1. rujna 1939. godine rat došao u Poljsku,
život desetogodišnjeg Paula odjednom se iz korijena promijenio.
Iako je bila prisiljavana odbaciti svoje poljsko podrijetlo i adventističku vjeru,
Paulova obitelj čvrsto je odlučila biti poslušna Bogu bez obzira na sve…

U svojoj knjizi "NE HEIL HITLER", koja mu je donijela Međunarodnu književnu nagradu seniora Australije 2012. godine, Paul Cieslar iznosi svoje životno iskustvo preživljavanja u kaosu Drugog svjetskog rata. Unatoč opasnostima koje su vrebale sa svih strana i mogućnosti da zbog svojih uvjerenja i principa ne dočeka sutrašnji dan, Paul je odlučio živjeti svoju adventističku vjeru bez obzira na sve.

Svako novo poglavlje Paulove knjige "NE HEIL HITLER" samo pojačava napetost čitatelja i zasigurno nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Nakon što pročita posljednju stranicu ove potresne, ali ohrabrujuće ispovijesti, čak i najokorjeliji ateist nužno se mora zapitati je li moguće da su autorova iskustva samo rezultat puke slučajnosti ili doista postoji Netko tko čuje molitve i izbavlja svoju djecu iz nevolje.

„Priča Paula Cieslara priča je o njegovoj obitelji, ali i o njegovoj Crkvi; to je priča o vjernosti i postojanosti u trenucima ozbiljnih prijetnji, kao i o mnogim poteškoćama u vrijeme okupirane Poljske. Njihova priča treba nadahnuti našu vjernost i obnoviti naše povjerenje u Boga, koji je uvijek s nama.“ - Geoff Youlden, voditelj dokumentarnog serijala "Beyond the Search"

Dopustite da vas životno iskustvo Paula Cieslara ispričano u knjizi "NE HEIL HITLER"
ostavi bez daha i još vas jednom uvjeri
da postoji Bog koji čuje molitve i izbavlja iz nevolje!

Autor Paul Cieslar
Godina 2017
Uvez Meki
Broj stranica 283
Format 14x20,5
ISBN 9789531832595
Recenzije

Rat je počeo!

Jeste li se ikada nalazili u situaciji za koju ste smatrali da iz nje nema izlaza? Da su to vaši posljednji trenuci? „Rat je počeo“, rekao je otac desetogodišnjem Paulu Cieslaru nakon njemačkog napada 1. rujna 1939. godine. Kako dalje? Hoćemo li preživjeti? Ako i preživimo, kako će izgledati naši život nakon rata? Ovakva i slična pitanja sigurno su se javila u umovima Paula i svih onih ljudi koje je Drugi svjetski rat odjednom zgrabio svojim raljama.

Viktor E. Frankl je rekao: „Kada više nismo u mogućnosti promijeniti situaciju, pred nama je izazov da promijenimo sebe.“ Je li moguće zadržati unutarnji mir dok vani bjesni rat? Pronaći nadu? Vjerovati da i ova prepreka može biti prilika da iskusimo Božja čuda i moć? Štoviše, je li moguće ostati vjeran svojim principima, držati se onoga za što vjerujemo da je ispravno čak i pod prijetnjom smrti?

Istinita, dirljiva, ohrabrujuća priča

Dirljiva i istinita priča Paula Cieslara ispričana u knjizi Ne Heil Hitler pokazat će vam da je moguće. Svojim jednostavnim stilom i jezikom, ali izuzetno napetim sadržajem, ova će knjiga zaokupiti vašu pozornost sve do posljednje stranice. Na 284 stranice teksta popraćenog slikama iz njegova privatnog albuma, Paul Cieslar iznosi svoje životno iskustvo preživljavanja u kaosu Drugoga svjetskog rata. Unatoč opasnostima koje su vrebale sa svih strana i mogućnosti da zbog svojih uvjerenja i principa ne dočeka sutrašnji dan, Paul je odlučio živjeti svoju adventističku vjeru bez obzira na sve. Svako novo poglavlje Paulove knjige Ne Heil Hitler samo će pojačati vašu napetost i zasigurno vas neće ostaviti ravnodušnima. Situacije koje su njega ili članove njegove obitelji mogle odvesti u sigurnu smrt odjednom se čudesno rješavaju – i tako iz poglavlja u poglavlje. Nakon što pročita posljednju stranicu ove potresne, ali ohrabrujuće ispovijesti, čak i najokorjeliji ateist nužno se mora zapitati je li moguće da su autorova iskustva samo rezultat puke slučajnosti ili doista postoji Netko tko čuje molitve i izbavlja svoju djecu iz nevolje. Sâm Paul kaže: „Ne tražim niti prihvaćam sažaljenje zbog onoga što sam proživio. U konačnici, sve su me te strahote i izdaje dovele licem u lice do ljubavi ogromne otkupiteljske sile; malo je onih koji su to iskusili. Imao sam priliku svojim očima vidjeti trijumf dobra nad zlom.“

Upoznajte Onoga koji izbavlja iz poteškoća

Dopustite da vas Paulovo životno iskustvo tijekom čitanja knjige Ne Heil Hitler zadivi, ohrabri i potakne da svoj život predate u ruke Onoga koji je jači od bilo koje oluje u kojoj se možda nalazite. Ovo je priča o Božjoj providnosti, vodstvu, zaštiti, milosti i ljubavi. Ona će vas upoznati s Onime koji suosjeća s našim patnjama i izbavlja nas od svakoga zla.

Nadahnuće za našu vjeru

„Priča Paula Cieslara također je priča o njegovoj obitelji, ali i o njegovoj Crkvi; to je priča o vjernosti i postojanosti u trenucima ozbiljnih prijetnji, kao i o mnogim poteškoćama u vrijeme okupirane Poljske. Njihova priča treba nadahnuti našu vjernost i obnoviti naše povjerenje u Boga, koji je uvijek s nama.“ – Geoff Youlden, voditelj dokumentarnog serijala Beyond the Search.

 

Napisala: Selena Pleško

Ocjene

Ocjene kupaca

Ocjena "Ne Heil Hitler, meki uvez"

Napišite ocjenu

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.