VJERUJ U VELIKE STVARI - recenzija s bloga Knjigograd

S vremena na vrijeme volim pročitati knjigu s područja psihologije i samopomoći i u tim trenucima najčešće biram knjige izdavača Znaci vremena. Sve njihove knjige koje sam do sada čitala su vrlo pozitivno djelovale na mene, vrlo su motivirajuće i pomažu stvoriti pozitivan i hrabar stav prema životu i svemu s čim se susrećemo.

Više o tome

NAUČITE ŽIVJETI SRETNIJE - recenzija knjige

Već sama naslovnica knjige NAUČITE ŽIVJETI SRETNIJE dovoljna je da vas razveseli; vesela i poletna, nagovještava pozitivno i korisno štivo. Šezdesettrogodišnji njemački autor u ovoj nam knjizi donosi savjete kako se vratiti sretnijem i zdravijem životu i kako živjeti punim plućima.

Ispričat će nam kako je uz pomoć knjiga iz medicine i psihologije izliječio svoje tjelesne tegobe uzrokovane stresom i vratio zdravlje i veselje u svoj život.

Više o tome

PLES NA RUBU – recenzija knjige

Marica je napustila svoj dom u Starom Slatniku s četrnaest godina kada je otišla u internatsku školu u Zagorju, a tamo je upoznala i svog budućeg muža – plemenitog mladića Branislava koji je studirao teologiju. Vjenčali su se 1985. godine te odselili u Englesku gdje su živjeli sedam godina, a potom preselili u Sjevernu Irsku.

Na svoj trideset i treći rođendan Marica je zaprimila vijest da je njena majka Marija teško bolesna. U trenutku se sve promijenilo.

Više o tome

ZNACI VREMENA NA INTERLIBERU 2017.

Ove se godine na Interliberu, sajmu knjiga koji se u Zagrebu održavao od 7. do 12. studenog, izdavačka kuća Znaci vremena predstavila programom kojim je privukla veliku pozornost brojnih posjetitelja! Prigodne knjige, rokovnik s biblijskim stihovima, promocije i replika prvoga Gutenbergova tiskarskog stroja bili su samo dio ovogodišnje lijepe ponude.

Više o tome

Promocija 40. izdanja knjige PUT KRISTU

U četvrtak, 21. rujna 2017., u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Preradovićevoj 5 u Zagrebu održana je svečana promocija 40. izdanja knjige PUT KRISTU. Autorica ovog književnog i duhovnog dragulja je kršćanska spisateljica Ellen G. White (1827. – 1915.), najprevođenija američka spisateljica svih vremena i jedna od najutjecajnijih autorica s područja duhovnosti. Tijekom života napisala je više od 5000 članaka, 40 knjiga i preko 50 000 rukopisa s različitim porukama vezanima uz duhovnost, zdravlje, odgoj i obiteljski život.

Više o tome

PRIČA O NADI – recenzija knjige

PRIČA O NADI pripada kategoriji knjiga koje se bave vječitim ljudskim problemom – kako u prividnom kaosu uočiti smisao, kako u beznađu prepoznati nagovještaj nade. Autorica Ellen G. White nadahnuće za svoje djelo pronalazi u Svetome pismu u kojemu nam pomaže uočiti nadu i to pretače u jednu biblijsku priču, u jednu zanimljivu, na trenutke čak nepoznatu povijest koja je iza nas, koju proživljavamo, i onu koja je ispred nas, gotovo da je možemo vidjeti svojim očima i dohvatiti svojim rukama.

Istovremeno, pričajući tu povijest koja nam dovoljno rječito govori da iza svega vidljivog postoji jedna Ruka koja se ne gubi u nepoznatom, neizvjesnom ili čak prijetećem, upire prstom u nadahnutu knjigu Bibliju ne bismo li u dobro nam znanim kršćanskim pojmovima prepoznali argumente za nadu.

Više o tome

NE „HEIL HITLER“ – recenzija knjige

Jeste li se ikada nalazili u situaciji za koju ste smatrali da iz nje nema izlaza? Da su to vaši posljednji trenuci? „Rat je počeo“, rekao je otac desetogodišnjem Paulu Cieslaru nakon njemačkog napada 1. rujna 1939. godine. Kako dalje? Hoćemo li preživjeti? Ako i preživimo, kako će izgledati naši život nakon rata? Ovakva i slična pitanja sigurno su se javila u umovima Paula i svih onih ljudi koje je Drugi svjetski rat odjednom zgrabio svojim raljama.

Viktor E. Frankl je rekao: „Kada više nismo u mogućnosti promijeniti situaciju, pred nama je izazov da promijenimo sebe.“ Je li moguće zadržati unutarnji mir dok vani bjesni rat? Pronaći nadu? Vjerovati da i ova prepreka može biti prilika da iskusimo Božja čuda i moć? Štoviše, je li moguće ostati vjeran svojim principima, držati se onoga za što vjerujemo da je ispravno čak i pod prijetnjom smrti?

Više o tome

VJERUJ U VELIKE STVARI – recenzija knjige

Knjigu VJERUJ U VELIKE STVARI počela sam čitati na preporuku prijateljice, a očekivanja su odmah bila visoka jer sam ranije čitala biografiju istog autora sročenu u knjizi Darovite ruke koja me oduševila. Knjiga VJERUJ U VELIKE STVARI ugodno je iznenađenje u odnosu na ostalu popularnu i dostupnu literaturu!
Teško je danas pronaći pravu motivaciju – bez obzira na to kojim se zanimanjem ili poslom bavimo – a još je teže zadržati ju. Kroz istinita životna iskustva, knjiga VJERUJ U VELIKE STVARI daje nam smjernice u pojedinim koracima koje bismo trebali slijediti kako bismo oslobodili potencijal za izvrsnost. On zasigurno postoji u svakome od nas, ali ga je potrebno prepoznati.

Više o tome

NAUČITE ŽIVJETI SRETNIJE – recenzija knjige

Kako živjeti sretnije? Vjerujem da je to pitanje koje se svatko od nas upitao barem jednom u životu.

Često nas naše svakodnevne prepreke i problemi ponukaju da se osjećamo bespomoćno, nesretno i bez velike želje za nastavkom života. Takvi tmurni osjećaji koji se svakodnevno pojavljuju vrlo često mogu utjecati ne samo na psihičko, već i na fizičko zdravlje – bili mi toga svjesni ili ne.

Ukoliko su vam opisana stanja poznata i bliska i pitate se kako promijeniti taj začarani krug loših osjećaja, knjiga NAUČITE ŽIVJETI SRETNIJE nudi objašnjenja i odgovore na mnoga pitanja.

Više o tome

DUHOVNA KONDICIJA - recenzija knjige

Opće je poznata činjenica da danas živimo u veoma ubrzanom ritmu i brzoj svakodnevnici. Svijet oko nas nije onakav kakav je bio prije pedeset, trideset, dvadeset, pa čak ni deset godina. Svijet se mijenja, a s njim se mijenjaju i ljudi. U današnjem vremenu jedna od najnaglašenijih stvari je izgled. Svakodnevno nas bombardiraju raznim reklamama, proizvodima, radijskim emisijama o dobrom izgledu, savršenoj tjelovježbi i tjelesnoj kondiciji dovedenoj do savršenstva. Police u knjižarama prepunjene su knjigama o tjelovježbi i savjetima o postizanju idealne tjelesne težine.

Više o tome