Umrijet ću slobodan - Humberto Noble Alexander i Kay D. Rizzo

 

Ako je ono što od jedne knjige tražite: iskustvo, nevjerojatnost, čudo, čitanje u jednom dahu, emocije…, tada je ova knjiga za vas! Knjiga Umrijet ću slobodan životno je iskustvo pastora Humberta Noblea Alexandera 60-ih godina 20. stoljeća u Kubi. Komunistički režim vladajućega Fidela Castra zatvorio je nedužnog pastora Humberta iza rešetaka na 22 godine da se bori za svoj život. Nevjerojatnost i čudesnost ovoga iskustva je Bog kojega se Humberto odlučio ne odreći i čija je ruka držala njegov život sve ove godine. Humberto je prošao kroz najgora mučenja koja jedno ljudsko tijelo i duh može doživjeti, ali Bog je njegovu patnju i patnju njegovih prijatelja u zatvoru pretvorio u veliko misijsko djelo. Kristova žrtva, Evanđelje, prodrlo je duboku u srca stotinu zatvorenika koji su u najgorim godinama svojih života, pa čak i pred samo nepravedno pogubljenje, prihvaćali Krista i umirali za Njega.

Ovu knjigu pročitat ćete u jednom dahu, pustit ćete puno suza čitajući o ljudskoj zlobi i o Sotoninim zamkama koje podmeće Božjim ljudima, a opet će vaše biće slaviti Stvoritelja, koji se otkriva i u najdubljim tamnicama kubanskih ozloglašenih zatvora.

Beznađu u ovoj knjizi nema mjesta, Božja milost veća je od bilo kakvog diktatora. Humbertova snaga i snaga ostalih zatvorenika koji su Boga stavili iznad vlastita života dolazi kao dar s Neba, a ne od ljudskih napora za postojanošću.

„Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate. Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju.“ Uzmite ovu knjigu u svoje ruke i oduševite se Božjim djelom i Njegovom providnošću!

Napisala: Mirna Đurin

Back to posts

Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ste mogli komentirati članak.

kliknite ovdje to log in