William A. Fagal – TRI POSLJEDNJA SATA

 

William A. Fagal – TRI POSLJEDNJA SATA„Plemenitu sam borbu izvojevao, trku dovršio, vjeru sačuvao. Već mi je pripravljen vijenac pravednosti koji će mi u onaj Dan dati Gospodin, pravedni sudac, i ne samo meni nego i svima koji budu željeli njegov dolazak.“ (2. Timoteju 4,7.8) To je jedan od posljednjih biblijskih redaka o kojima je razmišljao Samuel Woodrow Tannyhill, osuđenik na smrt električnom stolicom 1956. godine u Ohiu. Dvadesetsedmogodišnji mladić koji je u očima mnogih bio samo okrutni ubojica za autora ove knjige, a vjerujem i za svakog čitatelja, bio je dokaz obraćenja i moći Božje milosti.

Knjiga „Tri posljednja sata“ opisuje Samov život od ranog djetinjstva preko njegove tinejdžerske dobi pa sve do sama kraja njegova života. Ovaj je mladić prvih 26 godina živio životom kriminalca, postupajući isključivo iz sebičnih razloga i prestupajući zakon nebrojeno puta. A onda se u zatvoru, u kojemu je čekao izvršenje smrtne presude, njegov život u potpunosti promijenio. U toj hladnoj, mračnoj ćeliji doživio je najljepših godinu dana svoga života. Paradoksalno, najveću slobodu doživio je upravo tamo.

William A. Fagal – TRI POSLJEDNJA SATANjegovo oduševljenje Isusom, Božjom milošću te promjena koja se vidjela na njemu bili su svjedočanstvo i drugim zatvorenicima, kao i zatvorskim stražarima. Tih posljednjih godinu dana bio je pravi misionar i svjedok za Isusa. Čak i sâm autor navodi kako bi u posjet Samu išao s namjerom da ga ohrabri, a na kraju bi on sâm odlazio ohrabren.

Od srca preporučam ovo kratko štivo. Kada jednom počnete čitati tu tešku životnu priču, teško da ćete se zaustaviti do kraja. Neki su dijelovi toliko dirljivi da će vas ganuti do suza, ali zasigurno i duhovno podići.

Prekrasno je što imamo Boga koji je svemoguć i milostiv. Nema čovjeka na ovom planetu kojega On ne želi spasiti i privući k sebi. Na kraju zajedno sa Samom možemo reći: „Da, Isus će uskoro doći u svoj svojoj slavi. Želim biti spreman za taj dan. Tada ću možda biti ovdje, možda u nekom grobu, ali u svakom slučaju želim biti spreman. Ovaj svijet jednostavno više nema ljepote koja bi privukla moje oko. Želim ići svojem nebeskom domu i tamo očekujem mnoge koji imaju istu vjeru“ (str. 61).

Napisala: Mirjam Đurišević

Back to posts

Komentari

Morate biti prijavljeni da bi ste mogli komentirati članak.

kliknite ovdje to log in