Postoji li život nakon smrti?

6,00 €

Dostupnost: Na skladištu

6,00 €
Opis

Opis

Fenomen umiranja stavlja pred svakog čovjeka pitanja: Odakle dolazimo i kamo idemo? Kako smo došli na ovaj svijet? Zašto moramo umrijeti? Zašto je ovaj život tako kratak? Ima li nekog oblika života nakon smrti? Je li smrt početak, ili kraj? Postoji li život nakon smrti? Kako to možemo znati ako se nitko nije vratio da nam kaže?

To su pitanja koja su si ljudi oduvijek postavljali. Oduvijek je čovjeka zanimalo pitanje njegovog podrijetla, ali još više pitanje njegove budućnosti ili “sudbine”. Ovaj život se sa svojim radostima, sa svojim pravima I dužnostima, često uspoređuje s putovanjem. On počinje rađanjem, ali pitamo se: Završava li sve grobom?

Čovjek se rađa, živi na ovoj zemlji, koja se u Bibliji naziva “dolinom smrti” (Psalam 23,4), i na kraju umire. Želeći živjeti, čovjek se na sve moguće načine trudi produljiti svoj život. I, uistinu, medicinska znanost I zdraviji način življenja nekima produljuju život. Ali to je samo zakratko. Na kraju moramo umrijeti jer, kako kaže mudri kralj Salomon, nitko ne može: “gospodariti nad danom smrtnim” (Propovjednik 8,8). Svakoga smo dana svjedoci toga.

Umiranje nas navodi na niz pitanja: Što se zbiva kad čovjek umre? Završava li time sve, ili tek počinje neko bolje stanje? Živi li čovjek nakon smrti? Hoćemo li se ikada sresti sa svojima najmilijima? Gdje se oni nalaze nakon smrti? Zar je to smisao života? I slično…

Postoje različita tumačenja i odgovori na takva pitanja. Sve te odgovore i tumačenja možemo svrstati u tri skupine. Jedni smatraju da smrću sve zauvijek završava. Drugi smatraju da smrću ne završava sve zauvijek, jer postoji zagrobni život - život u raju, paklu i čistilištu. Ovima možemo pridodati i one koji govore i vjeruju u reinkarnaciju. Treći pak vjeruju i tumače da je smrt samo privremeni prestanak života - do uskrsnuća.

Koje odgovore i tumačenja da prihvatimo? Možemo li znati što je istina? Tko nam može dati najsigurniji odgovor na ova naša pitanja?

To može učiniti samo Onaj tko je stvorio čovjeka, tko mu je dao život i mogućnost da vječno živi; dakle Onaj tko ima vlast nad životom i smrću. To je naš Stvoritelj i Bog, koji nam svojim riječima u Bibliji ili Svetom pismu daje jasne odgovore na sva naša pitanja te vrste. Ova knjiga, koju držite u rukama, priređena je da na jednostavan način kaže što o tome naučava Biblija? Što o tome uči Isus Krist? Za kršćane je to jedini pravi i pouzdani odgovor. Ova knjiga, dakle, može biti zanimljiva svima koji se bore sa zagonetkom smrti i pitanjima života nakon ovog života.

Na prvim stranicama Svetog pisma nalazimo izvještaj o tome kako je Bog stvorio čovjeka. Tamo je opisano kako i zašto smo došli na ovaj svijet i zašto moramo umrijeti, iako je čovjek stvoren da može izabrati vječni život.

Franjo Wagenhofer, profesor

 

Autor Franjo Wagenhofer
Godina 2023
Uvez Meki
Broj stranica 144
Format 14x20,5
ISBN 9789531833561
Recenzije
Ocjene

Ocjene kupaca

Ocjena "Postoji li život nakon smrti?"

Napišite ocjenu

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.