Svjedočanstva za Crkvu, svezak 2

100,00 kn

Dostupnost: Na skladištu

100,00 kn
Opis

Opis

Jeste li znali da je magazin "Smithsonian", koji izdaje istoimeni cijenjeni institut, Ellen G. White uvrstio među 100 najznačajnijih Amerikanaca svih vremena – u znak priznanja za njezin utjecaj na području religije? Ako ovaj podatak niste znali dosad, sada ga znate! A znate li da u našoj ponudi možete pronaći i najnoviji prijevod ove knjige?

Tijekom trogodišnjeg razdoblja koje je obuhvaćeno u drugom svesku, došlo je do ohrabrujućeg napretka istine za sadašnje vrijeme. Ali uza sve ove uspjehe i napredak, neprijatelj je ozbiljno djelovao na slabljenju duhovnosti vjernika navodeći ih da vole svijet i njegove privlačnosti, u Crkvu je nastojao unijeti kvasac duha kriticizma, isušiti izvore darežljivosti i privući posebno mlade u svoje redove. Ellen G. White je protiv ovih opasnih trendova, kao Božja vjesnica, glasom i perom vjerno i ozbiljno iznosila svoje poruke pozivajući vjernike da prihvate Božja mjerila čestitosti i pravednosti. 

Pozorni čitatelj ovoga sveska koji u izvorniku ima 711 stranica svakako će se iznenaditi ne samo zbog velike raznolikosti iznesenih predmeta već i zbog velike količine teksta posvećena takvim osobnim svjedočanstvima, napisanima u tako kratko vrijeme. A treba imati na umu da je ono što je objavljeno samo dio onoga što je Ellen G. White napisala tijekom tog razdoblja. 

Kakav su blagoslov za Crkvu bila ova svjedočanstva izvorno upućena pojedincima osobno! Koji vjernik Crkve, dok je čitao ove ozbiljne savjete i opomene, nije otkrio da su problemi, kušnje i prednosti adventista sedmoga dana u tim ranim godinama, danas njegovi problemi, kušnje i prednosti! Mi cijenimo ove poruke, posebno zato što sama Ellen G. White u uvodu kojim započinje ovaj drugi svezak kaže: "Možda nema izravnijeg i snažnijeg načina da iznesem ono što mi je Gospodin pokazao." 

Naručite već danas – neka se ova kvalitetna knjiga prepuna važnih savjeta za svakog vjernika što prije nađe i u vašim rukama! 

" Prava ljubav nije snažna, žestoka i neobuzdana strast. 

Naprotiv, ona je po naravi mirna i duboka. 

Ne zaustavlja se na vanjštini, već je privlače unutarnje osobine. 

Mudra je i zna prosuđivati, a njezina je odanost stvarna i postojana." 

Iz knjige Svjedočanstva za Crkvu, svezak 2 

 

Dok prvi svezak Svjedočanstava sadrži savjete uglavnom vezane uz nastanak i razvoj nauka, iskustava i pothvata novoosnovane Crkve Ostatka, gotovo cijeli drugi svezak posvećen je osobnoj pobožnosti njezinih vjernika. 

Početkom 1868. godine, kako je objašnjeno u članku koji se sada nalazi pri kraju prvog sveska, Ellen G. White počela je u korist cijele Crkve objavljivati određena osobna svjedočanstva koja dotad nisu bila općepoznata. 

Takve upute, upućene pojedinim vjernicima osobno tijekom trogodišnjeg razdoblja od veljače 1868. do svibnja 1871., tvore gotovo čitav sadržaj Svjedočanstava od 15 do 20, koja se sada nalaze u ovom drugom svesku. Ove upute su jasne i praktične, a obrađuju gotovo sve što se tiče osobnog života i vjerskog iskustva: od ogovaranja, popuštanja apetitu i bračnog odnosa do pogrešno usmjerene revnosti, pohlepe i fanatizma. 

Neka poglavlja obuhvaćena u ovom svesku: Rad za Krista, Klevetanje, Svakidašnja vjera, Gledajte na Isusa, Prava ljubav, Razmišljanje o stupanju u brak, Utjeha u nevolji, Kako trebamo svetkovati subotu, Kršćanska rekreacija. 

Autor Ellen G. White
Godina 2016
Uvez Tvrdi
Broj stranica 640
Format 14x20,5
ISBN 9789531832540
Recenzije
Ocjene

Ocjene kupaca

Ocjena "Svjedočanstva za Crkvu, svezak 2"

Napišite ocjenu

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.