Tražite što god hoćete

40,00 kn

Dostupnost: Na skladištu

40,00 kn
Opis

Opis

Koliko su veliki zahtjevi koje upućujemo Kralju cijelog svemira? Kakvo je naše poimanje Njegova bogatstva i velikodušnosti? Mnogo toga može smetati molitvi, a najgora je zasigurno bojažljivost – strah, sumnja, manjak povjerenja u Božju dobrotu i Njegovu želju kad kaže: “Neću li vam otvoriti ustave nebeske i neću li izliti na vas punom mjerom blagoslov...” (Malahija 3,10)

Autor Edwin Gallagher
Godina 2013
Uvez Meki
Broj stranica 124
Format 14x20,5
ISBN 9789531831963
Recenzije

Knjiga „Tražite što god hoćete“ svojevrstan je priručnik za molitvu. Ako se nikada u životu niste molili, ovo je knjiga za vas. Ako se molite, ovo je također knjiga za vas.

Autor ove knjige, Edwin Gallagher, opisuje svoj molitveni život prije no što je počeo primjenjivati korake o kojima govori u knjizi: „Za mene je to bio običaj i obred koji moram izvršavati ako želim nastaviti uspješan život i na kraju dospjeti na Nebo. Nisam uživao u molitvi, ali sam ustrajao u njoj misleći da bih bez nje imao manje izglede na posljednjem Sudu.“ (str. 8)

Možda se s pravom pitate hoće li ova knjiga nešto promijeniti. Moguće je da neće. Ali opet, moguće je da hoće. Sve ovisi o vašem stavu. Ako ova poglavlja pročitate, odložite knjigu po strani i kažete: „Vrlo zanimljivo i poučno“, onda se možete nadati prvom navedenom ishodu. Međutim, ako svakoga dana zaista odlučite primijeniti u svojoj molitvi ono što ste pročitali u poglavlju toga dana, bit će vam od koristi i na blagoslov. Nakon dva do tri tjedna proučavanja ovih metoda molitve vi sami bit ćete najbolji odgovor na pitanje je li ova knjiga zaista nešto promijenila.

Autor se u knjizi bavi apsolutno svim aspektima molitve – od našeg shvaćanja Boga kojemu se molimo, preko tehničkih stvari kao što su izbor riječi, položaj tijela, vrijeme kada se molimo, pa sve do Božjeg odgovora na molitvu kojim, priznajmo, nismo uvijek najzadovoljniji.

Posebnost ove knjige u odnosu na ostale knjige o molitvi koje sam pročitala jest upravo ta da osoba koja nikada u životu nije sklopila ruke i obratila se Bogu nakon ove knjige može reći da zna razgovarati sa svojim Stvoriteljem. Zato je shvatite kao instrukcije koje valja primjenjivati dan po dan, poglavlje po poglavlje.

Naravno, još jednom podsjećam na vrlo važan element, a to je vaša dobra volja i želja da svoju molitvu zaista učinite dvosmjernim kanalom s Nebom.

„Molitva vam je na raspolaganju! Zbog toga vam je i Krist na raspolaganju! Očekujte promjene, očekujte izazove, očekujte odgovore. (…) Uz molitvu i s Kristom imamo snagu koja traje do svršetka svijeta i prijateljstvo koje raste zauvijek.“ (str. 109)

 

Napisala: Mirjam Đurišević

Ocjene

Ocjene kupaca

Ocjena "Tražite što god hoćete"

Napišite ocjenu

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.