Tri posljednja sata

2,00 €

Dostupnost: Na skladištu

2,00 €
Opis

Opis

Kakav utjecaj Božja milost ima u životu ljudi?
Što Kristova ljubav može učiniti za vas i osobe oko vas?
Kako se osoba može promijeniti i doživjeti posebno iskustvo?


"Pišem ovu kratku povijest iz ćelije smrti u Državnom zatvoru u Ohiju gdje očekujem izvršenje smrtne presude za kriminalno ubojstvo", riječi su Samuela W. Tannyhilla, čovjeka čija se biografija nalazi ispisana na stranicama knjige Tri posljednja sata. Samuel je bio čovjek s kriminalnom prošlošću te iskustvom koje i danas svjedoči o Božjoj snazi i Samuelovoj ljubavi prema Kristu. Što je potpuno promijenilo čovjeka koji je gotovo čitavog života činio zlo? Koja ga je to sila mogla pokrenuti da promijeni cjelokupno svoje ponašanje i pogled na život? Samuelova promjena karaktera čudesno je iskustvo koje kršćani stoljećima doživljavaju na samima sebi i koje vide kod drugih. Promijenjeni život Samuela Tannyhilla bio je tiho svjedočanstvo stvarnosti njegovog duhovnog iskustva. Njegov novi pogled na život i izmijenjeni životni ciljevi govore da je obraćenje i danas tako stvarno kako je oduvijek bilo.

Bog je slavno otkupio Samuelov život. On sigurno može i vas spasiti od vaših grijeha, velikih i malih. Hoćete li Mu dopustiti da to učini i da vam se približi kroz knjigu Tri posljednja sata?

 Činjenica je da svatko može prihvatiti Krista kao svojega Spasitelja na bilo kojem mjestu. Nije potrebno da čekate neki veliki vjerski skup gdje se upućuje javni poziv prisutnima da prihvate Krista. Možete Ga prihvatiti kao svojega Spasitelja u tišini vlastitog doma ili ureda, kao što je to Samuel učinio u samoći svoje ćelije. To možete učiniti upravo sada dok čitate ove retke ili za nekoliko dana kada budete čitali knjigu Tri posljednja sata koju ćete upravo kupiti kod nas. Ovo štivo pročitat ćete u jednom dahu, u njemu ćete pronaći mnoštvo savjeta o tome kako postati kršćanin i iz njega ćete crpsti neprekidno nadahnuće za život u vjeri!

Autor William A. Fagal
Godina 2024
Uvez Meki
Broj stranica 112
Format 10x14
ISBN 9789531831802
Recenzije

„Plemenitu sam borbu izvojevao, trku dovršio, vjeru sačuvao. Već mi je pripravljen vijenac pravednosti koji će mi u onaj Dan dati Gospodin, pravedni sudac, i ne samo meni nego i svima koji budu željeli njegov dolazak.“ (2. Timoteju 4,7.8) To je jedan od posljednjih biblijskih redaka o kojima je razmišljao Samuel Woodrow Tannyhill, osuđenik na smrt električnom stolicom 1956. godine u Ohiu. Dvadesetsedmogodišnji mladić koji je u očima mnogih bio samo okrutni ubojica za autora ove knjige, a vjerujem i za svakog čitatelja, bio je dokaz obraćenja i moći Božje milosti.

Knjiga „Tri posljednja sata“ opisuje Samov život od ranog djetinjstva preko njegove tinejdžerske dobi pa sve do sama kraja njegova života. Ovaj je mladić prvih 26 godina živio životom kriminalca, postupajući isključivo iz sebičnih razloga i prestupajući zakon nebrojeno puta. A onda se u zatvoru, u kojemu je čekao izvršenje smrtne presude, njegov život u potpunosti promijenio. U toj hladnoj, mračnoj ćeliji doživio je najljepših godinu dana svoga života. Paradoksalno, najveću slobodu doživio je upravo tamo. Njegovo oduševljenje Isusom, Božjom milošću te promjena koja se vidjela na njemu bili su svjedočanstvo i drugim zatvorenicima, kao i zatvorskim stražarima. Tih posljednjih godinu dana bio je pravi misionar i svjedok za Isusa. Čak i sâm autor navodi kako bi u posjet Samu išao s namjerom da ga ohrabri, a na kraju bi on sâm odlazio ohrabren.

Od srca preporučam ovo kratko štivo. Kada jednom počnete čitati tu tešku životnu priču, teško da ćete se zaustaviti do kraja. Neki su dijelovi toliko dirljivi da će vas ganuti do suza, ali zasigurno i duhovno podići.

Prekrasno je što imamo Boga koji je svemoguć i milostiv. Nema čovjeka na ovom planetu kojega On ne želi spasiti i privući k sebi. Na kraju zajedno sa Samom možemo reći: „Da, Isus će uskoro doći u svoj svojoj slavi. Želim biti spreman za taj dan. Tada ću možda biti ovdje, možda u nekom grobu, ali u svakom slučaju želim biti spreman. Ovaj svijet jednostavno više nema ljepote koja bi privukla moje oko. Želim ići svojem nebeskom domu i tamo očekujem mnoge koji imaju istu vjeru“ (str. 61).

 

Napisala: Mirjam Đurišević

Ocjene

Ocjene kupaca

Ocjena "Tri posljednja sata"

Napišite ocjenu

Samo registrirani korisnici mogu pisati kritike. Prijavite se ili se registrirajte.